Saksa julkaisi 27 pelaajan ryhmänsä vuodenvaihteessa pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Ainoat huipputason lupaukset John-Jason Peterka ja Lukas Reichel loistavat keskieurooppalaisessa joukkueessa tällä kertaa vain poissaolollaan.

Syy maan top 5 -kiekkotoivojen poisjättämiselle on jalo. Saksan jääkiekkoliitto päätti, että AHL-kiekko on 19-vuotiaiden hyökkääjien kehitykselle parempi.

Ykköskierroksen puolivälissä ja aivan kakkoskierroksen alussa samassa vuoden 2020 varaustilaisuudessa NHL:ään valittu duo on ollut kovassa iskussa ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloissa. Chicago Blackhawksin organisaatiossa vaikuttava Reichel johtaa Rockford Icehogsin sisäistä pistepörssiä 15 ottelun jälkeen lukemin 7+5=12, kun taas Buffalo Sabresin Peterka on kerännyt 17 ottelussa tehopisteet 4+14=18.

Loven Saksan kokoonpanoon jättää myös Julian Lutz, joka on ollut koko alkukauden sairastuvalla. Lutz arvioidaan keskimäärin ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kakkoskierrokselle.

Saksa on ilman huippunimiään Itävallan ohella turnauksen heikoin lenkki ainoana NHL:ään varattuna pelaajanaan Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa pelaava kolmoskierroksen varaus Luca Münzenberger. Ottawa Senatorsin Tim Stützle olisi ollut ikänsä puolesta mahdollinen pelaaja Saksan joukkueeseen, mutta täysipäiväisille NHL-pelaajille harvemmin annetaan lupaa jättää seurajoukkueen työt juniorimaajoukkueen edustustehtäviä varten.