HIFK:n espoolaislähtöinen Aleksanteri Kaskimäki, 17, sai liigauralleen taannoin lentävän lähdön voitokkaassa Lukko-pelissä maalattuaan heti. Pelaaja onnistui otolliseen aikaan, sillä hänellä on ensi vuonna edessään NHL:n varaustilaisuus. Osakkeet ovat nousussa.

Kykyjenetsintäorganisaatio Central Scouting on arvellut pitkään, että vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä saattaisi mennä taalaliigaan kakkos- tai kolmoskierroksella. Osakkeet ovat kuitenkin olleet nousussa, ja esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneessa Eliteprospects-sivuston pelaajakortissa Kaskimäkeä pidetään jo ykköskierroksen nimenä. TSN:n Craig Button on arvioinut hänen varausnumeron olevan 26.

Pelaaja on esiintynyt tällä kaudella pääasiassa HIFK:n U20-nuorten mukana ikäluokan SM-sarjassa. Siellä kauden 21 ottelua ovat tuoneet huimat tehot 15+14=29, ja tehokas meininki siirtyi siis kuin itsestään myös Liigan puolelle.

– Oli tosi hyvä kokemus. Ensimmäinen peli ja saatiin raavittua voitto. Aika paljon oli paikkoja molemmilla joukkueilta, mutta hyvä peli meiltä jokatapauksessa, 17-vuotias Kaskimäki oli sanonut HIFK:n nettisivuilla.

– Todella ennakkoluuloton debyytti Kaskimäeltä. Harva siinä heti maalinteossa onnistuu, se oli hyvä merkki. Hän on kova tekemään töitä. Draivi on kova. Hyvät jutut olemassa, HIFK-luotsi Ville Peltonen oli kehunut.

Monet pelaajat painottavat jutuissaan aina sitä kliseistä, mutta samalla järkevää ohjetta, jonka mukaan tulee elää päivä kerrallaan. Kaskimäki oli kuitenkin taannoin myöntänyt samalla yhtä inhimillisen ajatuksen, eli NHL:n kiehtovuuden Jääkiekkoliiton eräässä jutussa.

– Kyllä oman nimen mainitsemisen NHL:n yhteydessä ottaa innostavana ja kannustavana asiana. Ei siitä kannata ottaa paineita, koska silloin oma tekeminen menee vaan sekaisin.

Lähteet kootusti: Eliteprospects, TSN, HIFK:n verkkosivut, NHL:n suomenkieliset verkkosivut, Jääkiekkoliiton nettisivut.