Leijonapeli puhuttaa – tunnettu kiekkopersoona otti kantaa Venäjän kohumaaliin: ”Olin yllättynyt”

© Kuva: Getty Images

Suomen 3-2-jatkoaikavoittoon päättynyt Venäjän kiertueen EHT-peli piti sisällään melkoista draamaa viimeiseen sekuntiin asti.

Leijonat oli pitkään kiinni voitossa, mutta muutama minuutti ennen loppua isäntämaa nousi tasoihin maalilla, joka aiheutti valtavan ison kohun.

Vjatsheslav Voinov ampui kiekon viivasta häkkiin tilanteessa, jossa suomalaisvahti Harri Säteriä häirittiin merkittävästi. Osuma ilmeisesti hylättiin videotarkastuksen jälkeen – ”ilmeisesti” siksi, että tv-kameroiden välityksellä päätöstä hylystä ei välittynyt kotikatsomoihin.

Sitten maali haastettiin venäläisleiristä, ja sen jälkeen osuma yllättäen hyväksyttiinkin. Suomen päävalmentaja Jukka Jalosesta näkyi kauas se, ettei kohtalo ollut mieleen alkuunkaan.

Osuman hyväksymiseen otti kantaa myös Kansainvälisessä Jääkiekkoliitto IIHF:ssä työskennyt Rene Fasel. Hän kommentoi tapausta venäläiselle uutistoimisto TASSille.

– Olin yllättynyt erotuomarien maalin hyväksymispäätöksestä. He ovat ainoat ihmiset, jotka tietävät kyseisen päätöksen taustat, sveitsiläinen hymähti.

Ottelu päättyi suomalaisittain onnellisesti – ja oudosti. Sakari Manninen iski jatkoajalla 3-2-maalin kummallisen tapahtumasarjan päätteeksi. Venäjä pelasi jostain syystä ilman maalivahtia, kunnes Manninen pääsi läpi.

Hän ei saanut kiekkoa maaliin venäläispelaajan häirittyä, mutta sääntöjen mukaan osuma pitää tässä tilanteessa hyväksyä.

Aiemmin Leijonien jalkoihin jäivät Tshekissä torstaina isäntäjoukkue maalein 3-2 ja lauantaina Venäjällä Kanada maalein 4-1.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.