Jääkiekon talviolympialaisissa ei nähdä tälläkään kertaa NHL-pelaajia, joten kaikki maat joutuvat kokomaan joukkueensa pääosin Euroopan sarjoista.

Leijonien osalta tämä tarkoittaa sitä, että ehkäpä kaikkien aikojen kovin joukkue ei pääse pelaamaan yhdessä, vaan joukkue tulee koostumaan pääosin KHL-pelaajista.

Toimittaja Miikka Lahtisen valinnoissa Suomen ykkösketjun muodostavat Salavat Julajev Ufan kolmikko Markus Granlund, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen, jotka pelasivat viime viikonloppuna yhdessä myös Venäjän EHT-turnauksessa.

Muissa ketjuissa vaihtoehtoja on enemmän kuin tarpeeksi, sillä Leijonilla on paljon laadukkaita hyökkääjiä Euroopan sarjoissa. Mannisen lisäksi muut sentterit voivat olla esimerkiksi Valtteri Filppula, Joonas Kemppainen ja Hannes Björninen. Keskushyökkääjinä voidaan peluuttaa myös Miro Aaltosta tai Leo Komarovia.

Kyseisten senttereiden lisäksi joukkueeseen ovat varmasti tyrkyllä myös Mikael Ruohomaa ja Jere Sallinen.

Jos keskikaistalle löytyy tarjontaa, niin sama pätee myös laitureihin ja puolustajiin. Kovia nimiä jää varmuudella rannalle. Ykköspakkiparin voivat muodostaa esimerkiksi Atte Ohtamaa ja Sami Vatanen. Laatua löytyy myös muihin pakkipareihin.

Maalivahtiosastolle selvin ehdokas ykköstorjujaksi on Jussi Olkinuora. Paras vaihtoehto kakkosmaalivahdiksi on Harri Säteri. Molemmat ovat Jukka Jalosen valmennustiimille tuttuja luottomiehiä.

Kolmanneksi maalivahdiksi on sen sijaan monia vaihtoehtoja, kuten Janne Juvonen, Joni Ortio, Juha Metsola, Christian Heljanko ja Niclas Westerholm. Toimittajan valinta kohdistuu viime kevään MM-kotikisojen kolmosmaalivahti Juvoseen. Olympialaisissa kolmosmaalivahdille ei ole todennäköisesti minuutteja luvassa.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen