Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) kertoo tiedotteessaan seuraavansa huolestuneena nykyistä koronavirustilannetta.

Omikronmuunnnos on levinnyt vauhdilla Suomessa ja tästä syystä jääkiekkomaailmassa monia otteluita on jouduttu siirtämään. Tällä hetkellä näyttää myös siltä, että useat liigaseurat joutuvat pian pelaamaan otteluita tyhjille katsomoille.

SRJY:n mukaan Liigassa ottelutapahtumia pystyttäisiin varmasti järjestämään turvallisesti myös yleisön kanssa, vaikka tilanne onkin vakava. Tyhjät katsomot olisivat liigaseuroille taloudellisesti kova takaisku. Esimerkiksi Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan yleisöttömät tapahtumat voisivat ajaa seuran palkanmaksuongelmiin.

– On epäoikeudenmukaista, että urheilua ollaan aina ensimmäisten joukossa rajoittamassa. Tällä hetkellä alalla toimiminen on jo valmiiksi erittäin vaikeaa.

– SJRY vetoaa päättäjiin ja viranomaisiin, että urheilijoiden pitkään jatkuneita ponnisteluita pandemian aikana arvostettaisiin. Pelaajat ja seuratoimijat tekevät jatkossakin parhaansa terveysturvallisuuden eteen. Elämän ja pelien on jatkuttava, SJRY:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoo SRJY:n tiedotteessa.