Liigassa on nähty esimerkiksi otteluohjelman suhteen koronaviruksen tuomia erikoisuuksia. Milloin matsit alkavat keskellä arkea jo iltapäiväistä, milloin ottelut siirtyvät todella lyhyellä varoitusajalla aikaisempaan tai myöhempään ajankohtaan.

Jälkimmäisestä nähtiin äskettäin tuore esimerkki, kun HIFK:n kotipeli Ässiä vastaan siirtyi tiistailta tälle illalle, maanantaille. Tämä siksi, että Uudellamaan tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan tiistaina. HIFK ei voi ottaa katsojia kotipeleihinsä ainakaan tammikuun puoleen väliin asti.

Erikoislääkäri ja SDP:n kansanedustaja Aki Linden twiittasi aiheesta maanantaina.

Aki Linden

@LindenAki
HIFK aikaistaa pelinsä Ässiä vastaan tiistailta maanantaille (lähde: TV Urheilu-uutiset), koska maanantaina saa vielä ottaa hallille yleisöä, mutta tiistaina ei saisi Etelä-Suomen AVIn #korona rajoitusten takia. Eikö se korona tartu vielä maanantaina?!

– HIFK aikaistaa pelinsä Ässiä vastaan tiistailta maanantaille, koska maanantaina saa vielä ottaa hallille yleisöä, mutta tiistaina ei saisi Etelä-Suomen AVIn koronarajoitusten takia. Eikö se korona tartu vielä maanantaina?! Linden kyseli.

Se on selvää, että yleisöttä pelaaminen tekee pahaa liigaseuroille näiden ollessa jo valmiiksi enemmän ja vähemmän pulassa. Usea seura on kertonut suomalaismedioille, ettei pelaaminen ilman yleisöä ole enää mahdollista pitkässä juoksussa.

Helsinkiläisjoukkueen peleissä ihmisten käytös on ollut syksyllä säntillistä, eikä ainakaan erätauoilla silmiin ole sattunut järjestyshäiriöitä. Maskeja ja käsidesejä on käytetty, palveluihin on jonotettu olematta toisen iholla – nykytilanne huomioiden. Jutun kirjoittaja on tehnyt havainnot syksyn aikana noin 5-10 helsinkiläisten liigapelissä.

HIFK:n ja Ässien kohtaaminen on siinä mielessä herkkupala, että ensiksi mainittu johtaa Liigaa. Pata puolestaan on toki jumbona, mutta samalla se lähti vuoden viimeiseen viikkoon kolmen ottelun voittoputkessa.