Nuorten MM-kisojen keskeyttäminen oli suuri pettymys, mutta valoa on tunnelin päässä. Kesällä turnausta pyritään jatkamaan, ja säännöistä riippuen jäällä voidaan nähdä todella kovan tason vahvistuksia.

IIHF:n tiedotteen mukaan keskeytetyn turnauksen pelaajat, jotka täyttävät 20 vuotta ennen kesällä pelattavan jatkoturnauksen alkua, saavat osallistua myös kesän MM-karkeloihin. Varmuutta ei kuitenkaan ole siitä, voiko kokoonpanoja muuttaa vapaasti vuodenvaihteesta ja koskeeko uusia vahvistuksiakin sama sääntö.

Jos 20 vuotta tällä välin täyttäviä, alkuperäisen turnauksen ulkopuolisia pelaajia ei oteta mukaan, voisi Kanada silti vahvistua viime vuoden kakkosvaraus Quinton Byfieldillä ja Columbus Blue Jackets -kokoonpanoon murtautuneella Cole Sillingerillä. Aatu Räty voisi sen sijaan liittyä Nuorten Leijonien vahvuuteen, jos hän ei tällä kertaa olisi altistunut koronavirukselle.

Jos tällä välin 20 vuotta täyttäneet vahvistukset sallitaan, eniten uusintastartista hyötyisi Saksa. Pelaajien kehityksen turvatakseen kokoonpanosta poisjätetyt John-Jason Peterka ja Lukas Reichel sekä toista kauttaan Ottawa Senatorsissa pelaava Tim Stützle tekisivät keskieurooppalaisista varteenotettavan vastustajan.

Ruotsi saisi mukaan Detroit Red Wingsin junioritähti Lucas Raymondin, Kanada Jamie Drysdalen ja Seth Jarvisin. Suomen kokoonpanoon voisi liittää Rami Määtän, joka jäi Rädyn tapaan pois nuorten MM-kisoista koronaprotokollan vuoksi.