Maalivahti Veini Vehviläinen on ollut tällä kaudella ruotsalaisen SHL-joukkue Brynäsin tolppien välissä hyvässä iskussa. Pelaaja on kopannut pikkumustia 25 ottelussa 90,8 prosentin tarkkuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo on hieno 2,35.

Etenkin viime aikoina vire on ollut erityisen kovaa luokkaa 11:ntenä keikkuvan joukkueen maalilla. Brynäs voitti joulun ympärillä kolme peliä putkeen luvuin 4-0, ja nuorten maailmanmestari torjui näissä jokaisessa ottelussa nollat.

Suomalaisen nollaputki kesti lopulta 193 minuuttia ja 47 sekuntia. Ruotsin ennätystä pitää hallussaan Alexander Salak, joka on suomalaisille kiekkofaneille tuttu nimi TPS:n paidasta. Hän piti nollat putkeen 204 minuuttia ja 48 sekuntia.

Nollataika murtui uudenvuoden alla Färjestadissa pelaavan Suomen maajoukkuemies Jesse Virtasen iskettyä pikkumustan maaliin Vehviläisen ja kumppanien 1-3-tappiossa.

Vehviläinen suhtautui huimaan ennätysmahdollisuuteen tyynesti.

– En edes tiennyt tuosta, ennen kuin joku sattui mainitsemaan siitä Örebro-ottelun jälkeen. Ja itse asiassa en välitä tuollaisesta niinkään paljoa. Ei siinä mitään. Haluan vain voittaa otteluita. Ja jos onnistumme siinä, olen onnellinen. Siinä kaikki, Vehviläinen oli sanonut Gefle Dagbladille.