Expressen kertoi jutussaan, että viime vuoden alkukesästä leijonapaidassa MM-hopeaa voittanut Tony Sund on saanut Ruotsin SHL:ssä kahden ottelun pelikiellon ja reilun 3 100 euron sakot. Tapaus on seurasta välikohtauksesta Vilmos Gallon kanssa.

Tuomareilta meni kokonaan ohi tilanne, jossa Röglessä pelaava suomalaispakki löi Linköpingin Galloa torstaina mailalla päähän. Tapaus otettiin myöhemmin tutkintaan, ja lopulta Sundilta jää väliin tämän päivän Frölunda-peli sekä maanantain Timrå-matsi.

Suomalaispakki on iskenyt tällä kaudella Röglelle 26 pelissä tehot 3+4=7.

NHL-pelaajien vetäytyessä Pekingin olympiakisoista Sund on nyt tyrkyllä jopa Leijonien matkaan Kiinaan. Hänen tulee maksaa sakko seuraavan kuukauden aikana.

Unkarin maajoukkuemies Gallo puolestaan on edustanut tällä kaudella sekä Luulajaa että Linköpingiä, joissa 31 ottelun saldo on 7+4=11. KooKoossa hän summasi sesonkien 2019-21 aikana 110 pelissä pisteet 35+46=81.