Edmonton Oilersin koneet ovat olleet tukossa NHL:ssä viime aikoina pahasti: Kuusi tappiota putkeen, 14 edellisestä ottelusta tilillä kaksi voittoa. Lauma on samalla vajonnut pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle niin että ryminä käy.

Sunnuntaiyönä öljypaidat kompastuivat Ottawa Senatorsiin – Senatorsiin, joka tarpoo tarunhohtoisessa kaukana jatkopaikoista lähellä pohjaa.

Edmonton lähti päätöserään vielä turvallisen tuntuisessa 3-1-johdossa, mutta viimeinen kaksikymppinen lässähti kasaan totaalisesti. Ottawa niittasi viisi maalia 17 minuutin aikana ja voitti 6-4.

– Löydämme tapoja hävitä. Teemme paljon hyviä asioita, mutta myös huolenaiheita on olemassa, Oilers-luotsi Dave Tippett manasi seuran kotisivuilla.

Jesse Puljujärvi teki voitavan, ja hänen tilille merkittiin ottelussa kaksi syöttöpinnaa. Nyt hyökkääjän saldo on 33 ottelun jälkeen 10+15=25. Joukkueen ykköstähti Connor McDavid jäi koitoksessa pisteittä tyystin.

Öljypaidat ovat keränneet 35 koitoksesta 38 pistettä, ja nyt sen sijoitus on 16 joukkueen seassa 12:s.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Urho Vaakanainen pysäytti Mikael Granlundin jatkoaikamaaliaikeet – käänsi tilanteen, Boston voitti: ”Todella mahtavaa”

Kultaleijona ei nöyristele NHL:ssä – iski nyt peräti kaksi pinnaa ja oli taas vastustajan naamavärkissä kiinni: ”Pelaan vain omalla tyylilläni”