Sunnuntaiyön NHL-kierrokseen otettiin varaslähtö jo lauantai-illan puolella, kun ottelut aloittivat kohtaamisellaan Boston Bruins sekä Nashville Predators. Matsi päättyi ensiksi mainitun voittoon jatkoajalla lukemin 4-3.

Ottelun jatkoajalla syntynyttä voittomaalia edelsivät mielenkiintoiset suomalaiskäänteet. Nashvillen Tanner Jeannot yritti Mikael Granlundin kanssa voittomaalia ylivoimahyökkäyksessä, mutta yritys vesittyi – kiitos NHL:ään upeasti murtautuneen Urho Vaakanaisen loistavan puolustamisen.

Boston-pakki katkoi tilanteen mailapelaamisellaan ja käänsi kiekon hyökkäykseen, joka johti maalin. Maalari Taylor Hall ei säästellyt sanoissaan kehuessaan viidessä pelissä tehot 0+4 iskenyttä suomalaista.

– On todella mahtavaa nähdä äijän tulevan sisään ja pelaavan aivan kuten kuuluukin. Se kertoo varmasti hänen treenikaudesta jotain, Vaakanaisen kehittymistä kehunut Hall iloitsi Bostonin nettisivuilla.

Joensuulaispakin ura on vasta alkumetreillä tarunhohtoisessa. Hän on pelannut kaikkiaan 21 peliä pistein 0+6. (+4).

– Kyseessä on kundi, joka tulee kokoonpanoon ja pelaa heti parhaan kykynsä mukaan. Se on kaikki, mitä näissä tapauksissa voi pyytää, Hall sanoi joukkueen kesän 2017 ykköskierroksen 18:nnesta varauksesta.

– Hän näkee jään, hän on todella hyvä alivoimalla ja fyysisessä pelissä silloin, kun sitä tarvitaan. Tällaista on todella hienoa nähdä. Tarvitsemme syvyyttä. Tarvitsemme tällaisia kavereita, Hall kehui alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestaria.

Boston liitää korkealla ja kovaa. Joukkue on jäänyt yhdeksässä viime pelissä vain kerran pisteittä – ja tuo tappio on kyseisen ajan ainoa.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Kultaleijona ei nöyristele NHL:ssä – iski nyt peräti kaksi pinnaa ja oli taas vastustajan naamavärkissä kiinni: ”Pelaan vain omalla tyylilläni”