Pekingin olympialaisiin ei ole enää kauaa aikaa, mutta odotellessa on vielä aikaa muistella edellisiä jääkiekon olympiaturnauksia. Suomalaisittain olympiakiekon tilastot ovat mukavaa luettavaa.

Olympiahistorian eniten tehopisteitä kerännyt pelaaja on Teemu Selänne. Viidentenä sekä maaleissa että syöttöpisteissä oleva Finnish Flash pelasi urallaan olympialaisissa 37 ottelua tehoin 24+19=43.

Ottelumäärässä Selänne on myös kärjen tuntumassa, mutta jäi kuitenkin toiseksi Raimo Helmiselle, joka on olympiahistorian eniten otteluita pelannut jääkiekkoilija. Viiden parhaan joukossa on myös Jere Lehtinen 32 ottelulla.

Muita mainittavia tilastonoteerauksia ovat Saku Koivun jaettu kolmas sija syöttötilastoissa ja ehkä hieman kyseenalaisena kunniana Jarkko Ruudun kolmospaikka jäähyminuuteissa. Koivun 21 maalisyöttöä on yhtä hyvä noteeraus kuin Valeri Harlamovilla ykköspaikalla, mutta pienempi maalien määrä pitää hänet kolmantena.