Taalaliiga hemmottelee maanantaina fanejaan, kun NHL:ssä pelataan poikkeuksellisesti peräti neljä ottelua parhaaseen mahdolliseen – tai vähintään hyvään – katseluaikaan.

Buffalo Sabres ja Detroit Red Wings kirmaavat askiin jo kello 20. Mikko Rantasen johtama Colorado Avalanche ja Minnesota Wild kohtaavat kello 22 sekä San Jose Sharks ja Los Angeles Kings kello 23. Samaan aikaan kaukaloon hyppäävät myös Arizona Coyotes ja suomalaisia vilisevä Montreal Canadiens.

Amerikassa juhlitaan vuosittain tammikuun kolmantena maanantaina Martin Luther Kingiä. Hän oli yhdysvaltalainen baptistipastori ja ihmisoikeusaktivisti. Sen takia otteluilla on varsin poikkeuksellisia alkamisaikoja.

Lisäksi vuoden kolmas maanantai tunnetaan rapakon takana Blue Monday -nimellä. Suomen kielellä käännös on ollut alakuloinen maanantai.

Maanantai-illan ja tiistaiyön aikana pelataan kaikkiaan kahdeksan matsia. Toronto Maple Leafsin ja New Jersey Devilsin kohtaamisen piti olla yhdeksäs, mutta tuo ottelu on siirretty koronaviruskuvioiden takia.