Kolmatta kauttaan NHL:ssä ja New York Rangersin riveissä pelaava 20-vuotias Kaapo Kakko ei ole tälläkään kaudella onnistunut toistaiseksi pääsemään kovaan lentoon tehopisteiden muodossa. Hän on tehnyt kauden 35 otteluun tehopisteet 5+9=14.

Tästä huolimatta Kakko on pelannut jo useita viikkoja joukkueensa ykkösketjussa yhdessä Mika Zibanejadin sekä Chris Kreiderin kanssa. Tähtikaksikko pelaa huippukautta, sillä Zibanejad on tehnyt 39 otteluun pisteet 14+21=35 ja Kreider samaan ottelumäärään tehot 24+11=35.

Rangersin päävalmentaja löytää kuitenkin Kakon pelaamisesta positiivisia asioita, vaikka tehopisteitä ei synnykään samalla tavalla kuin ketjukavereiden lavoista.

– Kentän top 2 -pelaajat ovat tietenkin pelanneet todella hyvän kauden tähän mennessä. Yksi (Kreider) menee All-Star-otteluun, ja Mika on ollut uskomattoman hyvä. Kakko puolestaan on pelannut hyvin puolustussuuntaan, Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant sanoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Gallant totesi myöskin, että tällä hetkellä Kakon asema joukkueen ykkösketjussa ei ole millään tavalla uhattuna.

– Niin kauan kun he pelaavat yhdessä hyvin, olen tyytyväinen tähän ratkaisuun. He pelaavat yhdessä hyvää kiekkoa ja ovat iso osa tätä joukkuetta.

Kakko onnistui viimeksi maalinteossa joulukuun 16. päivä Arizona Coyotesia vastaan. Tuolloin hän iski kaksi osumaa. Sen jälkeen hän onkin viilettänyt kymmenen ottelun maalittomassa putkessa, jonka aikana syöttöpisteitä on kertynyt neljä kappaletta.

Joukkueena Rangersilla kulkee tällä hetkellä mallikkaasti. Se on kerännyt 39 ottelustaan 54 pistettä ja on Metropolitan divisioonassa toisena.