NY Islandersin suomalaispakki Robin Salo avasi NHL-uransa maalihanat keskiviikkoyönä ottelussa Philadephia Flyersia vastaan.

Voittomaalikisan peräti yhdeksänteen pariin venyneen ottelun hanat aukesivat Salon ansiosta jo ajassa 2.08.

Isles voitti pelin lopulta 4-3. Ottelu oli 23-vuotiaalle puolustajalle uran 13:s. Reilut 16 minuuttia pelannut espoolainen palkittiin matsin kolmostähtenä.

– Fiilis on erittäin hyvä, mutta vielä parempaa on pelin voittaminen. Maalin tekeminen tuntuu uskomattomalta ja pelaaminen hyvältä. NHL on kova sarja, joten siihen tottuminen ottaa aikaa. Mutta olen yrittänyt rakentaa itseluottamusta, Salo sanaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Islandersin tilanne on voitosta huolimatta tukala, kun se on oman divisoonansa hännillä jo 19 pisteen päässä esimerkiksi neljännestä sijasta. Toisaalta joukkueella on pelattuja otteluita muihin nähden selvästi vähemmän.

Salo on Islesin kesän 2017 kakkoskierroksen 46. varaus. Hän on voittanut urallaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja MM-hopeaa.

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi rankoivat urakalla – Tuukka Rask pommitettiin vaihtoon, näin suomalainen kommentoi