Leijonien kevään 2019 MM-kultasankari Marko Anttilan ensi kauden seura on selvillä.

Jokereissa kuudetta kauttaan pelaava konkarihyökkääjä ja helsinkiläisseura ovat käyttäneet Anttilan sopimukseen kirjatun option, minkä myötä 36-vuotias konkari jatkaa narripaidassa myös tulevalla kaudella.

– Olen edelleen nauttinut pelaamisesta, eikä jatkosta tarvinnut hirveästi kättä vääntää, kun molemmin puolin löytyi halua käyttää optio. Oma motivaatio harjoitteluun ja kehitykseen on säilynyt kovana, vaikka jääkiekkoilijaksi ikää onkin tietysti jo jonkin verran. Olen pystynyt muokkaamaan omaa harjoitteluani tarpeiden mukaan. Tehoja voisi tulla vielä enemmän, mutta paikoille päästään edelleen eli oikealla tiellä ollaan, Anttila hykerteli helsinkiläisseuran tiedotteessa.

Jokerit-pomo Jari Kurri ilmaisi tyytyväisyytensä ”Mörkö-Markon” otteisiin kaukalossa ja sen ulkopuolella.

– Hän tekee paljon töitä oman kehityksensä ja joukkueen eteen päivästä toiseen. Valinta olympiajoukkueeseen kertoo osaltaan siitä, kuinka suuresti häntä arvostetaan suomalaisessa huippujääkiekossa, Kurri kommentoi.

– Haluan tuoda esille myös Anttilan erityisosaamisen alivoimapelaamisessa, jossa hän on yksi KHL:n parhaista pelaajista. Alivoimamme on tällä kaudella ollut sarjan parasta ja tässä Anttila on monen muun pelaajamme tavoin ollut isossa roolissa.

Leijonien olympiajoukkueeseen torstaina valittu Anttila on pelannut kuluvalla KHL-kaudella 40 ottelua tehoin 6+5=11.