Venäjällä uskotaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestykseen Pekingin talviolympialaisissa.

Venäläissivusto AllHockey.ru:n toimittaja Samir Arar pitää Leijonia jopa koko turnauksen voittajasuosikkina.

– Suomen joukkueessa on selkeä roolitus – on johtavia pelaajia, pelinrakentajia ja maalintekijöitä kärkiketjuissa. Heidän kolmos -ja nelosketjunsa on myös täynnä raskaan työn raatajia. Samaan aikaan Suomen joukkueen puolustus on täysin tasapainoinen. Tähän vielä lisätään KHL:n standardeilla kärkiluokan maalivahdit, Arar analysoi.

Leijonien yhdeksi vahvuudeksi listataan päävalmentaja Jukka Jalosen pelisysteemi.

– Kaikista tärkein asia on Jalosen pelisysteemi, joka on tuonut hedelmää kaksissa peräkkäisissä MM-kisoissa. Kaikki Suomen pelaajat ovat kärkimiehiä omissa Euroopan pääsarjojen seuroissaan. Suomea vastaan tulee olemaan hyvin vaikeaa pelata. He ovat suosikkeja olympiakultaan. Heillä on kaikki tarvittava: loistava pelaajamateriaali, selkeä roolitus sekä älykäs ja kokenut päävalmentaja, joka on niittänyt menestystä kansainvälisellä tasolla.

LUE MYÖS: Tällaisella joukkueella Leijonat nähdään Pekingin olympialaisissa – konkarihyökkääjät Valtteri Filppula ja Leo Komarov mukana!