Montreal Canadiensin siirtolistalle heivaama puolustaja Sami Niku on palaamassa usean vaikean Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen takaisin Eurooppaan, kertoo Yle.

Viimeisen kolmen kauden aikana vain 36 NHL-peliä pelannut taiturimainen puolustaja sai täksi kaudeksi kauan odotetun siirron pois Winnipeg Jetsistä. NHL-ura ei ole siirrosta huoliatta auennut tällä kaudella myöskään Montrealissa, mikä on viimeinen naula 25-vuotiaan Nikun arkkuun.

Nikulle myöntää, että siirtolistan läpäiseminen oli lopulta helpotus.

– Siihen pyrittiinkin, ettei kukaan poimisi. Minun on pakko päästä pelaamaan. En ole herranen aika kolmeen vuoteen pelannut säännöllisesti jääkiekkoa. Ei vain pysty enää istumaan lehdistökatsomossa. Nyt on päästä pelaamaan 20 minuuttia joka ilta, eikä sillä ole oikeastaan väliä, missä pelaan, puolustaja jatkaa, Niku myöntää Yle Urheilulle.

– Kun olen päässyt pelaamaan, niin hyvältä on tuntunut ja itseluottamus koko ajan kasvanut. Sitten tulee aina se parin viikon tauko, ettei pääse pelaamaan. Tuntuu, että pelasin melko hyvin, vaikka joukkueella oli vaikeaa. Silti minä olin aina se, joka ensimmäisenä putoaa kokoonpanosta. Onhan se aivan jumalattoman turhauttavaa.

Niku myöntää paluun Eurooppaan olevan todennäköisin vaihtoehto.

– Ei ole mitään suunnitelmaa ensi kaudelle, mutta onhan tässä kaikkea mietitty. Tavoite on tietenkin pelata NHL:ssä, mutta tämän kauden perusteella alkaa näyttää siltä, että ehkä Eurooppa on itselle se paras vaihtoehto ensi kaudeksi, puolustaja niputtaa.

Niku on pelannut tällä kaudella Canadiensissa 13 NHL-ottelua tehoin 0+6.

LUE MYÖS: Rasmus Ristolaisen tilanteesta uutta tietoa: NHL-ura jatkuu sittenkin Philadelphiassa?