Rauman Lukko tiedottaa tehneensä 1+1 vuotisen sopimuksen latvialaishyökkääjä Janis Svanenbergsin kanssa.

20-vuotias Svanenbergs on pelannut tällä kaudella KHL:ssä Dinamon Rigan riveissä 17 ottelua tehoin 1+1. 190-senttinen keskushyökkääjä on pelannut myös Dinamon farmiseuran Zemgalen riveissä 12 ottelua pistein 5+3.

Svanenbergs on pelannut KHL:ssä kolmen edelliskauden aikana yhteensä 65 ottelua.

– Svanenbergs on hyvän kokoinen, nuori pelaaja, joka liikkuu kokoisekseen hyvin ja jolla on terävä laukaus. Tietenkin, kun puhutaan näin nuoresta pelaajasta, voimatasot eivät ole ihan tapissaan, mutta hän pärjää kamppailupeleissäkin ihan hyvin. Janis on sikäli meille tärkeä pelaaja, että pystyy pelaamaan sekä sentteriä että laitaa, molemmat roolit käyvät hänelle, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo seuran tiedotteessa.

– On vaikea arvioida, pystyykö loppukaudella olemaan tuloksentekoroolissa vaiko ei, sen kevät näyttää. Tässä pelaajassa kiinnosti mahdollisuus jatkumoon. Kiva nähdä, mitä hän pystyy meille tuomaan. Hänessä on paljon hyvää ja mikä varmaa, jätkässä on paljon potentiaalia.

– Ja mikä parasta, uskon, että kaveri on tosi innokas tulemaan tänne ja hän tietää, että täällä on toisaalta mahdollisuus menestyä joukkueena ja hänellä on samalla erinomainen mahdollisuus viedä itseään eteenpäin pelaajana, Sahlstedt jatkoi.