USA:n olympiaturnaus Pekingin arvokisajäillä päättyi varhain keskiviikkona pettymykseen Slovakialle koetun 2-3-tappion myötä. Matsi venyi voittomaalikisaan asti, jossa Slovakia voitti kaiken kiinni ottaneen Patrik Rybarin johdolla.

Molari pelasi Kärpissä taannoin loistavasti. Toinen Liigasta tuttu Yhdysvaltoja kurmottanut pelaaja oli TPS:n superjunnu Juraj Slafkovsky. Hän on tehnyt Kiinassa jo viisi maalia.

Slovakian jatkopaikka oli pienimuotoinen paukku, ja arvokisoissa jopa puolivälierien eteenkin kovasti töitä tarvitseva maa on pelannut olympiakiekon mitalipeleissä edellisen kerran Vancouverissa vuonna 2010.

USA:lle tappio oli siinä mielessä erityisen karu, että maa johti ottelua vielä viimeisellä minuutilla. Slovakia tuli tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla.

– Tämä kirvelee jonkin aikaa. Tätä on aika vaikeaa pukea sanoiksi. Oletimme, että meillä on mahdollisuus tehdä mahtavia juttuja. Vajaaksi tämä jäi, se on masentavaa, Yhdysvaltain Matthew Beniers manasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

USA on ollut edellisen kerran samassa vaiheessa kahdeksan vuotta sitten. Pyeongchangissa vuonna 2014 Suomi tosin murskasi jenkit pronssiottelussa 5-0.