Venäjän olympiakomitea eteni finaaliin olympialaisissa kukistamalla Ruotsin välierässä voittomaalikilpailun jälkeen loppulukemin 2-1.

Ottelun jälkeen ruotsalaiset olivat luonnollisesti pettyneitä. Sen lisäksi joukkueen puolustaja Lukas Bengtssonilla vaikutti olevan jälleen sanansa sanottavana ottelun tuomaristosta.

Jatkoajalla Venäjän hyökkääjä Pavel Karnaukhov paineli vauhdilla kohti maalia. Hän ajautui lopulta päin Ruotsin maalivahti Lars Johanssonia niin, että molemmat miehet lensivät pitkälleen ja maalikin irtosi pois paikaltaan. Ruotsalaispuolustaja Theodor Lennström oli tilanteessa myöskin antamassa vauhtia Karnaukhoville, kun tämä ajautui päin Johanssonia. Näet tilanteesta klipin alempaa jutusta tai tästä.

– Hän (Karnaukhov) ei tehnyt mitään väistääkseen vaan ajautui sen sijaan ”Lassen” (Johansson) päälle. Näistä on ennenkin rankaistu, joten mielestäni oli pelkurimaista tuomareilta jättää jäähy viheltämättä, Bengtsson vuodatti Aftonbladetille.

Ottelussa tuomittiin kaikkiaan ainoastaan kaksi kaksiminuuttista kummallekin joukkueelle. Ruotsalaispelaajat avautuivat lehdistölle tuomaristosta myöskin Leijonille kärsityn tappion jälkeen.

Ruotsi päättää turnauksensa pronssiotteluun Slovakiaa vastaan. Se käydään lauantaina kello 15:10.