Ukrainan sota on pysäyttänyt koko maailman. Järkyttävä konflikti ja sen keskelle joutuneet ukrainalaiset ovat olleet monien ajatuksissa ympäri maailman.

Konflikti on viimein herättänyt myös urheilumaailman. Jokerit lopetti kautensa kesken. Nyt seura saa maksaa imagotappion muodossa kovaa hintaa siitä, että se on veljeillyt auktoritäärisen valtion ja sen eliitin kanssa vuosien ajan.

Edelleen KHL:ssä pelaa kuitenkin valtava joukko suomalaisia. Moni heistä oli voittamassa Leijonille ensimmäistä olympiakultaa.

Monet sanovat, ettei politiikkaa ja urheilua sovi sekoittaa keskenään. Venäjällä se on kuitenkin mahdotonta. KHL:n suurin seura on Pietarin SKA. SKA tarkoittaa armeijan urheiluseuraa.

Armeija ei ole mukana pelkästään nimessä, vaan myös seuran toiminnassa. Helmikuun lopussa Venäjällä vietettiin isänmaan puolustajien päivää. SKA järjesti yleisötapahtuman, jossa yleisö pääsi tutustumaan armeijan kalustoon ja aseisiin. Juhlasta julkaistiinkin runsaasti kuvia, joissa lapset poseerasivat kivääreiden kanssa.

Eivätkä ne olleet mitään salassa otettuja paljastuskuvia. Seura julkaisi ne ylpeänä omilla verkkosivuillaan.

SKAn riveissä pelaa kolme suomalaista: Mikko Lehtonen, Joonas Kemppainen ja Leo Komarov. Nyt on heidän aikansa näyttää, mistä heidät on tehty.

Suomalaispelaajien päätöksestä on tehty helppo, kun palkat jäisivät todennäköisesti muutenkin saamatta. Raha ei liiku ulos Venäjältä. Jos palkka maksetaan ruplissa, niiden arvo on muutenkin vapaapudotuksessa.

KHL:n suomalaisten on nyt aika näyttää, että he ovat osa länttä. Pian päätös voidaan tehdä heidän puolestaan. Idässä liikkuu huhu, että KHL on itse kieltämässä ulkomaalaispelaajien osallistumisen pudotuspeleihin.

LUE MYÖS: Lisää Jokerit-pelaajia tulossa Liigaan? Näiden tähtien sopimukset nyt purettu!

LUE MYÖS: Järkyttäviä kuvia Pietarin SKAn juhlasta – lapset poseeraavat aseiden kanssa