Jääkiekon MM-kisojen alimman tason, eli 4. divisioonan turnaus päättyi tiistaina Kirgisian pääkaupunki Bishkekissä isäntämaan voittoon. Se toi nousun sarjaporrasta ylemmäksi.

Kuten olettaa saattaa, voi kyseisen tason turnaus tarjota jos jonkinlaisia kummajaisia. Yksi kummajainen oli turnauksen kotimaan huikea ylivoima: Kirgisialle neljä peliä, neljä voittoa ja maaliero 64-2. Se takoi jokaisessa ottelussa kaksinumeroisen maalimäärän.

Toinen erikoisuus nähtiin sunnuntaina Iranin ja Kuwaitin kuumassa kohtaamisessa. Ensiksi mainitun 9-2-voittoon päättynyt matsi lähti totaalisesti lapasesta avauserässä sen ensimmäisellä puoliskolla väkivaltaisten tapahtumien takia.

Kaikki sai alkunsa erään vihellyksen jälkeen, jota edelsi taklaus. Tätä puolestaan seurasi taklatun hermostuminen ja vastustajaa naamaan lyöminen.

Tämän jälkeen usea pelaaja mäiski toisiaan ja esimerkiksi Kuwaitin Salem Alajmi huitoi erästä iranilaisvastustajaa täysin vasten minkäänlaisia sääntöjä mailallaan.

Iranin Amir Heidari puolestaan oli pullestelevinaan sekavan joukkotappelun jälkeen joukkuekavereidensa luo ilmeisesti välittäen viestiä oman osuutensa voittamisesta.

Kyseisessä ajassa jaettiin peräti 16 erilaista rangaistusta, joista kolme oli ulosajoja. Tapauksesta on nähtävissä video täältä.