Kalervo Kummola on viimeisten vuosien aikana antanut kovasti kritiikkiä IIHF:n entiselle puheenjohtajalle Rene Faselille. Ensin Kummola asettui torppaamaan Faselin yrityksen pitää vuoden 2021 MM-kisat Valko-Venäjällä ja sittemmin hän on kritisoinut sveitsiläisen yhteyksiä Venäjälle.

Kummolan kritiikki ei kuitenkaan ole voittanut kaikkia puolelleen. Pitkän linjan kiekkovaikuttaja ja Euroopan seurajoukkueiden liiton EHC:n johtohahmo Szymon Szemberg kirjoitti tulisesti Kummolasta Twitterissä.

– Suomalaisen Kalervo Kummolan yhtäkkisessä kritiikissä Faselia kohtaan ja siinä, että hän kyseenalaistaa pitäisikö ex-puheenjohtajan olla tervetullut MM-kisoihin Suomeen, ei ole mitään jaloa. Ollessaan 20 vuotta IIHF:n varapuheenjohtajana hän katsoi aina Faselin hämäriä yhteyksiä Venäjään sormiensa läpi, Szemberg kirjoittaa.

Ruotsalainen Szemberg ei jättänyt asiaa siihen.

– Se oli myös juuri Kummola, joka neuvotteli diilin, jolla helsinkiläisseura Jokerit myytiin venäläisille miljardööreille Timtshenkolle ja Rotenbergille.

LUE MYÖS: Nyt se on selvillä! Nämä maat korvaavat Venäjän ja Valko-Venäjän MM-kisoissa

Szymon Szemberg

@Sz1909_Szemberg
There is nothing noble about Finn Kalervo Kummola's sudden criticism of Fasel, questioning whether the former IIHF Prez should be welcome to the Worlds in Finland. As the IIHF VP for over 20 years, Kummola always looked between the fingers reg. Fasel's shady connections to Putin.