Calgary Flames nosti maanantaina suomalaispuolustaja Juuso Välimäen NHL:n puolelle ensimmäistä kertaa reilun neljän kuukauden tauon jälkeen.

Alkukaudella 23-vuotias Välimäki sai vastuuta NHL:n puolella vain kahdeksassa ottelussa, joissa syntyivät pisteet 0+2. Hän joutui istumaan jopa katsomon puolella terveenä ollessaan useiden otteluiden ajan. Muuten Välimäki on pelannut kuluvan kauden AHL:ssä Stockton Heatissa, jossa 30 ottelussa ovat syntyneet pisteet 2+15.

– Viimeiset pari viikkoa ovat menneet hyvin. Itseluottamus on tällä hetkellä hyvä, ja pystyn olemaan nopea ja vahva. Jäällä on mukava olla ja olemme voittaneet pelejä, mikä on tässä vaiheessa kautta kaikkein tärkeintä, Välimäki sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Välimäki on hyvin tyytyväinen siihen, että saa pitkästä aikaa mahdollisuuden NHL:ssä. Hänellä on tällä hetkellä hyvin toiveikas olo tulevaisuuden suhteen.

– Näen tämän mahdollisuutena. Siitä on hetki, kun olen viimeksi pelannut ylhäällä ja toivottavasti pääsen kentälle jossain vaiheessa. Haluan osoittaa, että olen myös pidemmän visiitin arvoinen, ja auttaa joukkuetta voittamaan. Mukava nähdä myös jätkiä pitkästä aikaa. Ehdin tutustumaan heistä moniin aiempien vuosien aikana, Välimäki jatkoi.

Viime kauden aikana Välimäki pääsi pelaamaan peräti 49 NHL-ottelua, joissa hän iski tehopisteet 2+9. Farmin puolella hän ei pelannut lainkaan viime kauden aikana.