Edmonton Oilersin Mikko Koskisen paljon parjattu sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Ottajia kokeneelle suomalaiselle löytyy NHL:stä yhä, joskin vuosipalkkaan ja vastuuseen lienee luvassa selvä pudotus. The Athletcin NHL-toimittaja Tarik El-Bashir nostaa Koskisen yhdeksi ehdokkaaksi Washington Capitalsin ensi kauden maalivahdiksi. Pääkaupunkilaisten nykyinen maalivahtikaksikko ei toimittajaa vakuuta.

– En näe tilannetta, jossa Capitals lähtisi ensi kauteen Vitek Vanecek ja Ilja Samsonov maalivahtikaksikkonaan. Minusta joukkue tarvitsee päälle 30-vuotiaan maalivahdin, joka ei ainoastaan ole vaihtoehto ykkösmaalivahdin rooliin, vaan toimisi myös mentorina nuorille maalivahdeille, El-Bashir näkee.

Vuosikaudet ulkomailla pelannut 33-vuotias Koskinen saattaisikin olla mitä mainioin tutkapari läpimurtoa tekemässä olevalle nuoremmalle maalivahdille. 26-vuotias Vanecek sekä 25-vuotias Samsonov ovat jakaneet torjuntavastuun Caps-maalilla tällä kaudella. Kumpikaan parivaljakosta ei ole vakuuttanut tilastoillaan.