Porin Ässien jo päättynyt kausi jääkiekkoliigassa oli todella vaikea niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Joukkue jäi sarjan viimeiseksi, eikä entisen päävalmentaja Ari-Pekka Selinin vaihtaminen Karri Kiveen johtanut tarvittavaan kiriin. Pata keräsi 60 ottelusta vain 53 pinnaa. Toiseksi viimeinen, eli SaiPa oli lopulta viisi pinnaa edellä.

Ässät ei tuntunut kiinnostavan katsojia ikävä kyllä edes Porissa. Joukkueen peleissä kävi väkeä todella surkeasti, ja esimerkiksi kevään kotiotteluissa katsojamääriksi kirjattiin muun muassa seuraavia lukemia: 780, 1 015, 1 029…

Padan tuorein hankinta, paluumuuttaja Jesse Joensuu puhui tilanteesta joukkueen nettisivuilla julkaistussa Pata Podisee -podcastissa.

– On tuhatta fania paikalla, ja missä Liigan taso on verrattuna siihen, missä se oli 10-20 vuotta sitten verrattuna edelleen maailman muihin huippusarjoihin, ei tilanne ole siinä mielessä hyvä.

– Kun pelaajisto ja valmentajisto saavat pukukoppiin meidän toiminnan sellaiseksi, että siitä ihmiset, porilaiset kiinnostuvat, on potentiaalia ihan varmasti. Ei meidän tarvitse rakentaa ihan kaikkea uusiksi – ihmiset tulee varmasti tukemaan meitä silloin, kun me tehdään oma homma niin hyvin kuin pystytään.

– Juttu lähtee meistä, mutta me tarvitaan tähän kaikki porilaiset ja ässäläiset. Tämä joukkue pitää nostaa kimpassa sinne, minne se kuuluu.

Maailmanmestari palasi Poriin työsulkukauden 2012-13 jälkeen käytyään tuon sesongin jälkeen NHL:ssä, NLA:ssa ja KHL:ssä. Jokereissa meni kaudet 2015-22. Paluu Ässiin ei ole itsestäänselvyys, vaikka Joensuu eittämättä tähtistatuksen vahvistus onkin.

– Ei se ole mikään saletti, että pääsee (tänne) silloin, kun haluaa.

– Lyhyesti sanottuna olen erittäin kiitollinen ja innostunut siitä, että pääsee pelaa.

– Paineet tulee olemaan varmaan tosi kovat itseltä, kun tietää, että välittää tästä seurasta. Olen ollut tosi kova fani ja käynyt katsomassa pelejä. Kyllä sen järjellä tiedostaa, että maailmassa on tärkeämpiäkin asioita.

Voit kuunnella ansiokkaan jakson kokonaisuudessaan täältä.