Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen on saanut tällä kaudella NHL-vastuuta 14 ottelun verran ja iskenyt niissä pisteet 2+3. Pääasiassa nuorukainen on viettänyt kautensa AHL:ssä Laval Rocketin riveissä, jossa 45 otteluun hän on iskenyt tehopisteet 12+18=30.

22-vuotias Ylönen ehti aiemmin kuluvan kauden aikana pelaamaan Canadiensin NHL-miehistössä samaan aikaan toisen suomalaishyökkääjän, Artturi Lehkosen kanssa. Lehkonen jätti Canadiensin maaliskuussa NHL:n siirtotakarajalla ja siirtyi Colorado Avalancheen.

Lehkosen pelityyli ehti kuitenkin tehdä vaikutuksen Ylöseen. Hän löysi Lehkosen pelaamisesta paljon hyviä asioita ja toivookin pystyvänsä jatkamaan Lehkosen jalanjäljissä Canadiensissa.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Sellainen, jollainen haluan itsekin olla ja jonka valmentaja haluaa laittaa jäälle kaikenlaisissa tilanteissa, oltiinpa sitten johdossa tai pari maalia tappiolla. Haluan olla sellaisen luottamuksen arvoinen, mutta se pitää tietenkin ansaita, Ylönen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Ylöselle viime kausi oli ensimmäinen Pohjois-Amerikassa. Hän pelasi tuolloin 29 AHL-ottelua tehopistein 9+8=17 sekä yhden NHL-ottelun pisteittä. Lehkonen edusti puolestaan Canadiensia kaudesta 2016-17 saakka eli lähes kuuden kauden ajan.