Liiga-karsintojen paluu on monen suomalaisen kiekkofanin unelma. Monet katselevat haikeina Ruotsiin, jossa karsinnat pelaavat ja SHL:n ja Hockeyallsvenskanin välillä nähdään runsaasti liikettä.

Ruotsalainen kiekkolegenda Ulf Dahlén puolestaan katsoo kateellisena Suomeen. Hän haluaisi, että SHL suljettaisiin ja sinne nostettaisiin joukkueita kabinettipäätöksillä.

– Se, että sekä Björklöven että HV71 pelaavat Hockeyallsvenskanissa, on todella tylsää. On myös surullista, että Djurgården, AIK, Södertälje ja MoDo pelaavat siellä myös. Nämä ovat perinteikkäitä ruotsalaisia seuroja. Nyt HV71 tai Björklöven nousee, mutta olen itseasiassa hieman huolissani lätkästä, jos klassikkoseurat putoavat ja yllättäjät jatkavat nousemista, Dahlén kommentoi.

– Tämä on ainakin minun osaltani johtanut siihen, että on mielenkiintoisempaa seurata Hockeyallsvenskania, kun perinteiset seuraavat pelaavat siellä.

Dahlén esitteli oman versionsa sarjajärjestelmästä.

– Liiga voitaisiin sulkea neljäksi vuodeksi ja nostaa yksi seura joka kaudella, kunnes siellä olisi 18 joukkuetta.

Dahlén on etenkin huolissaan Tukholman tilanteesta.

– On surullista, että Södertälje, AIK ja Djurgården pelaavat Hockeyallsvenskanissa ensi kaudella. Jääkiekko tarvitsee Tukholmaa. Kaupungissa asuu paljon ihmisiä, ja kaupunki tarvitsee joukkueen pääsarjaan. Muuten jalkapallo ottaa vallan, Dahlén arvioi.

– On myös tärkeää, että Norlannin rannikolta löytyy joukkue joko MoDosta tai Björklövenistä. Timrå on pysynyt ennallaan. Västerås on toinen joukkue, jonka haluan nähdä ylhäällä. Nämä perinteikkäät seurat ovat mielestäni väärässä sarjassa.