Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue päätti Saksassa pelatun ikäluokan MM-turnauksen vappuna pronssijuhliin. Tshekki kaatui pronssiottelussa 1-4, ja Pikkuleijonat palasi parin ohivuoden jälkeen mitalimaaksi.

– Tämä tuntuu mahtavalta! Kovan välierätappion jälkeen tiesimme, että meidän oli toivuttava, ja toivuimme. Pelasimme erittäin hyvän pelin ja tämä tuntuu erittäin hyvältä, suomalaishyökkääjä Aleksanteri Kaskimäki hehkutti Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Pikkuleijonat sai Tshekin ykkösnimet kuriin. Pronssimatsi oli ensimmäinen, jossa hyökkääjätähdet Jiri Kulich ja Eduard Sale sekä Tappara-pakki Tomas Hamara jäivät pisteittä.

– Ei meillä ollut mitään erityistä suunnitelmaa heidän varalle. Tutkimme heidän nimilistaa ja tiesimme vahvuudet, leijonaluotsi Mika Marttila mietti.

Pelaajista Kulich sijoittui pörssissä kolmanneksi pistein 9+2=11 ja Sale 11:nneksi saldolla 1+8=9. Hamara oli 14:s lukemin 0+8=8.

Hamaralla on aihetta hymyyn, vaikka nyt panos jäi piippuun ja mitali saamatta. Pelaaja on näet tuore Suomen mestari Tapparan väreistä. Hamara pelasi Liigassa 24 runkosarjan pelissä ja kahdessa pudotuspeliottelussa.