Kanadan Jääkiekkoliitto tiedotti nettisivuillaan, että Venäjältä poisviedyt vuoden 2023 MM-kisat pelataan Halifaxissa ja Monctonissa joulu-tammikuussa. Turnaus alkaa tämän vuoden tapaninpäivänä ja loppuu ensi vuoden puolella 5. päivä.

Todellinen erikoisuus on se, että vuoden 2022 kisat pelataan samassa maassa vain kuukausia aiemmin. Viime vuodenvaihteen turnaus jäi Kanadassa kesken, ja uusi yritys vuoden 2022 kisoille on poikkeuksellisesti loppukesästä.

– Nuorten MM-kisojen isännöiminen kahdesti alle kuudessa kuukaudessa on ainutlaatuinen tilaisuus organisaatiollemme ja kanadalaisille jääkiekkofaneille, Scott Smith Kanadan Jääkiekkoliitosta hehkutti.

Kyseinen turnaus piti alunperin pelata Venäjällä, mutta turnaus vietiin sieltä pois Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Loppukesästä käytävät tämän vuoden kisat pelataan Edmontonissa ja Red Deerissä, vuoden 2024 turnaus käydään Ruotsin Göteborgissa.