NHL:ssä parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon finalistiksi tiistaina valittu Juuse Saros ei osallistu MM-kotikisoihin.

Nashville Predatorsin suomalaistähden päätös MM-kisojen suhteen oli hyvinkin odotettu, sillä hän oli koko NHL:n pudotuspelien avauskierroksen sivussa loukkaantumisen takia.

Saros kertoo Hämeen Sanomille loukkaantuneensa huhtikuun lopulla ottelussa Calgary Flamesia vastaan.

– Ehkä salailun voi jo lopettaa, kun kausi on ohi. Alivoimalla kaveri ampui ohi maalista ja laidan kautta kiekko kimposi toiselle puolelle. Yritin liukua takatolpalle tilanteessa, joita tulee yleensä monia pelissä. En nähnyt kiekkoa, niin koetin peittää myös etukulmaa, jos kiekko tulisi läpi. Rojahdin kiusallisesti ja tunsin saman tien nilkassa sellaisen posahduksen, Saros sanoi Hämeen Sanomille.

– Nousin pystyyn ja ajattelin ensin, ettei se ole niin paha. Mutta joka kerta kun menin polvilleen ja koetin nousta ylös, tiesin heti, että ei tämä olekaan ihan parin päivän vamma, suomalaisvahti jatkoi.

Saros ei kerkeä palautua pelikuntoon ennen MM-kisoja.

– Ainakin pari viikkoa tässä menee ja voi mennä kuukausikin, Saros vahvisti.

– No joo, tällä kertaa on huono ajoitus loukkaantumisen kanssa. Valitettavasti ei tällä kertaa onnistu, Saros harmitteli.