Jarmo Kekäläisen orkesteroiman Columbus Blue Jacketsin ja joukkueen tähtihyökkääjä Patrik Laineen välisistä jatkosopimusneuvotteluista odotetaan kovaa vääntöä NHL:n kesämarkkinoilla.

NHL-toimittaja Lyle Richardson uskoo osapuolten solmivan pitkän jatkosopimuksen, joskaan halvalla Laineen leiri ei maksimipituiseen sopimukseen tule taipumaan.

– Laineen 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu ja hänellä on mahdollisuus viedä tuleva sopimus välimiehen ratkaistavaksi. Kekäläisen on lyötävä pöytään isoja dollaripinoja pitääkseen pelaajansa seurassa pitkällä aikavälillä, Richardson aloittaa.

– Laineen leiri saattaa hakea yli yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkkaa ja 7-8-vuotista sopimusta. Toinen vaihtoehto olisi lyhyempi sopimus, joka vapauttaisi pelaajan aiemmin vapaille markkinoille ja tavoittelemaan jättisopimusta.

– Laineen uusi sopimus tulee joka tapauksessa puraisemaan pahasti Blue Jacketsin palkkabudjettiin. Seuralla on tällä hetkellä 54 miljoonaa dollaria kiinni 15 pelaajansa sopimuksissa, Richardson muistuttaa realiteeteista.