Leijonat avasi MM-kotikisaurakkansa voitokkaasti Nokia Arenalla. Avauskamppailussa Suomi vei Norjasta voiton lopulta lukemin 5-0.

Avauserä oli melko tunnustelevaa ja varovaista peliä. Siinä kumpikin joukkue sai muutaman vaarallisen maalintekopaikan. Erän ainoasta osumasta vastasi Suomi, kun Harri Pesonen napautti Joel Armian komeasta passista kiekon häkkiin takatolpalta. Myös Valtteri Filppula nappasi osumaan syöttöpisteen.

Toisessa erässä Leijonat otti pelistä isännän otteen ja viimeisteli kaksi maalia. 2-0-osuman viimeisteli Toni Rajala, joka käytti tylysti hyödykseen Norjan oman pään kiekonmenetyksen. Leijonien kolmannessa osumassa Ville Pokka avasi kaksikon Marko AnttilaHannes Björninen kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen, jossa Anttila tarjoili ja Björninen nautiskeli kiekon tyhjään häkkiin.

Päätöserässä Armia latasi suoraan Sami Vatasen syötöstä ylivoimalla lukemat 4-0:aan. Rajalalle kirjattiin osumaan kakkossyöttö. Maali-iloittelu ei tähän vielä päättynyt, nimittäin Jere Sallinen viimeisteli 5-0-loppulukemat pari minuuttia ennen ottelun päättymistä. Syöttöpisteet merkattiin Niklas Frimanille sekä kolmannen pisteensä ottelussa kirjauttaneelle Rajalalle.

Kolmannen erän puolivälin tienoilla nähtiin myöskin tappelu, jossa osallisena olivat Suomelta Saku Mäenalanen ja Norjalta Magnus Henriksen. Kaksikko heitti hanskat ja pamautti muutamat iskut perille, minkä jälkeen molemmat passitettiin suihkun puolele.

Jussi Olkinuora pelasi Suomen maalilla nollapelin kirjauttaen kaikkiaan 20 torjuntaa. Norjan maalivahti Henrik Haukeland torjui lopulta 27 kertaa.

Alta näet kaikki Leijonien maalit.