Leijonat kohtaa tänään MM-avausottelussaan Norjan. Suomi on luonnollisesti selvä ennakkosuosikki, mutta Norjaa ei ole varaa aliarvioida. Tässä artikkelissa esittelemme kolme Norjan vaarallisinta pelaajaa.

Henrik Haukeland, maalivahti

Henrik Haukeland on ollut Norjan luottovahti jo vuosikausia. Tällä kaudella koppi ei oikein tarttunut Ruotsissa, mutta hän siirtyi kesken kauden Saksan pääsarjaan, jota hän dominoi. Haukelandin torjuntaprosentti oli runkosarjassa 94,5 ja pudotuspeleissä 92,5. Suomi saa vastaansa tulikuuman maalivahdin.

Mats Rosseli Olsen

Mats Rosseli Olsen on pelannut kymmenen vuotta ruotsalaisen Frölundan riveissä. SHL:ssä hän on luotettava kahdensuunnan hyökkääjä, mutta maajoukkueessa Olsen on käyttänyt nopeuttaan ja pehmeitä käsiään myös pisteiden tekoon. Viime vuoden kisoissa Olsen paukutti seitsemään MM-otteluun tehot 2+4=6.

Mathias Trettenes

Mathias Trettenes on selkeästi Norjan hyökkäyksen suurin tähti. Tällä kaudella hän dominoi Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja paukutti runkosarjan 49 otteluun tehot 18+39=57. Hänkin kuuluu Norjan maajoukkueen vakiokalustoon. Edellisissä MM-kisoissa Trettenes paukutti seitsemään otteluun kolme maalia ja seitsemän tehopistettä.