Leijonien MM-urakka jatkuu tänään ottelulla Latviaa vastaan. Nostamme tässä artikkelissa esiin Latvian kolme vaarallisinta pelaajaa, joita Leijonienkin on syytä varoa.

Rudolfs Balcers, hyökkääjä

Rudolfs Balcers on Latvian hyökkäyksen ehdoton ykköspyssy. Hän pelasi uransa parhaan NHL-kauden ja iski 61 ottelussa tehot 11+12=23. Balcers nähtiin viimeksi MM-tasolla vuonna 2019. Hän oli tuolloin Latvian tehokkain pelaaja ja paukutti seitsemään matsiin yhdeksän tehopistettä.

Rodrigo Abols, hyökkääjä

Rogrido Abols on Latvian luottosotureita ja nuorempia tähtiä. Tällä kaudella kookas sentteri paukutti SHL:ssä 47 otteluun tehot 14+20=34. Erityisen kovassa vireessä Abols oli pudotuspeleissä, kun hän iski kahdeksaan otteluun seitsemän maalia. Isosta koostaan huolimatta Abols liikkuu liukkaasti ja on vahva vääntäjä. Hän on vaikea vastus Suomenkin puolustajille laitojen läheisyydessä.

Janis Jaks, puolustaja

Janis Jaks on Latvian puolustuksen kulmakivi. Hän pelasi pitkään yliopistosarja NCAA:ssa, minkä jälkeen hän siirtyi ammattilaiseksi KHL:ään. Tämä kausi oli Jaksin tähän mennessä paras. Latvialaispakki paukutti HK Sotshin riveissä 41 otteluun tehot 6+12=18.