Leijonat joutuu tänään kovimpaan testiin tähän mennessä MM-kisoissa. Vastassa on NHL-tähtiä täynnä oleva Yhdysvallat. Ottelu alkaa kello 20:20.

Yhdysvallat on voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan. Ensin jenkit kaatoivat Latvian 5-1 ja sitten Itävallan jatkoajalla 3-2. Voitoista huolimatta Yhdysvaltojen peli ei ole täysin vakuuttanut.

Leijonien ketjut

64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

82 Harri Pesonen – 51 Valtteri Filppula (C) – 10 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 55 Atte Ohtamaa

21 Jere Innala – 91 Juho Lammikko – 76 Jere Sallinen
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
2 Ville Pokka

25 Toni Rajala

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Poissaolot/loukkaantumiset

Kumpikaan joukkue ei kärsi loukkaantumisista.

Kommentit pelin alla

– Kaikki pelit ovat kovia, mutta USA- ja Ruotsi-peleissä noustaan kyllä seuraavalle tasolle. Jenkeillä on aina joukkueellinen maailmanluokan pelaajia, niin onhan se kova haaste meille. Täytyy olla heti pelin alusta asti valmiita pelaamaan täysillä ja uskoa omaan voittavaan pelisysteemiin. – Jere Sallinen

Seuraa näitä

Yhdysvaltojen nimekkäin pelaaja on puolustaja Seth Jones. Jones on ollut todella ahkera laukoja. Hän on tullut MM-kisoihin tekemään tulosta vaikean NHL-kauden jälkeen. Toisaalta puolustaminen ei aina jaksa kiinnostaa Jonesia toivotulla tavalla.

Leijonien ykkösketju ei ollut parhaassa vedossa Latviaa vastaan. Peli meni kulmissa ja maalin takana hieromiseksi. Onnistuuko ykkösketju tänään luomaan myös maalipaikkoja?

Näin näet ottelun

C Moren lähetys alkaa jo kello 19:30. MTV3:lla kisastudio starttaa puoli tuntia myöhemmin. Kummallakin kanavalla äänessä on Antero Mertaranta.

LUE MYÖS: MTV: Leijonien GM Jere Lehtiseltä paljastus Roope Hintzin tilasta – ”Aika iso vamma kyseessä”

LUE MYÖS: Leijonille todellinen supervahvistus NHL:stä – Miro Heiskanen MM-kisoihin!