Vielä ennen kultaista Pekingin olympiaturnausta suomalaiset jääkiekkoilijat olivat kaukana jääkiekkomaailman kolmen kullan klubista.

Nimitys tarkoittaa pelaajaa, joka on voittanut urallaan maajoukkueessa MM- ja olympiakullan sekä NHL:n Stanley Cupin. Tuota titteliyhdistelmää pidetään yleisesti jääkiekkomaailman arvostetuimpana saavutuksena, ja Stanley Cupia arvostetuimpana yksittäisistä titteleistä.

Kun Leijonat huuhtoi talvella historiallisesti olympiakultaa, on nyt Valtteri Filppula maailmanmestaruuden päässä tuosta klubista. Jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospects-sivuston mukaan hän on ainoa pelaaja koko MM-jäillä, joka tuohon voi nyt yltää.

Oheinen twiitti oli tehty maanantaina, joten kannattaa huomioida se, että maat voivat täydentää joukkueitaan vielä nuoren turnauksen aikana pelaajilla, jotka ovat Filppulan kanssa samassa tilanteessa.

Filppula voitti Stanley Cupin Detroit Red Wingsin väreissä kauden 2007-08 päätteeksi, ja olympiakullan siis viime talvena.