Leijonilla on maanantaina edessään valtava haaste. Vastaan asettuu NHL-miesten tähdittämä Yhdysvallat. Ottelu on ehdottomasti Leijonien vaikein työmaa tähän mennessä.

Tässä artikkelissa listaamme Yhdysvaltojen vaarallisimmat pelaajat, joita Leijonien on erityisesti syytä varoa.

Seth Jones, puolustaja

Seth Jones on Yhdysvaltojen kapteeni ja ehdoton ykköstähti. Hän on poikkeuksellisen etevä kiekollinen puolustaja, jonka laukausta jenkit tykkäävät ylivoimassa hyödyntää. Jones on paukuttanut kahteen otteluun tehot 1+2=3, ja hän on ennakkosuosikki pakkien pistepörssin voittoon. Puolustuspelaaminen ei kuulu taas hänen vahvuuksiinsa. Tällä kaudella Jones nakutti NHL:ssä 51 tehopistettä, ja tehotilasto oli 37 pykälää pakkasella.

Nate Schmidt, puolustaja

Nate Schmidt on selvästi Jonesia kokonaisvaltaisempi puolustaja. Hänen kiekollisia taitojaan ei kuitenkaan ole syytä vähätellä. Liukkaasti liikkuva puolustaja nakutti tällä kaudella Winnipegissä 77 otteluun tehot 4+28=32. Jonesin tapaan hänkin lukeutuu koko turnauksen parhaisiin pakkeihin.

Alex Galchenyuk, hyökkääjä

Alex Galchenyuk oli ikäluokkansa parhaita lupauksia koko maailmassa. Nuorena hänestä kasvoi kärkisentteri NHL:ään, mutta viime vuosina taso on laskenut. MM-kisoissa hän on kuitenkin esittänyt erinomaisia käsiään ja huikeaa pelikäsitystään ovelilla syötöillä. Vaikka parhaat vuodet ovat takanapäin, Galchenyukin vaarallisuutta ei tule väheksyä.