HELSINKI/TAMPERE. Suomalaisluotsi Kari Jalosen valmentaman Tshekin koneet ovat sakanneet kevään harjoituspelien iskukykyyn nähden yllättävänkin pahasti jääkiekon MM-turnauksessa pahasti.

Maa kyllä voitti avauspelissä Iso-Britannian 5-1, mutta sitten Ruotsi oli parempi luvuin 5-3 ja perään Itävalta järjesti jättimäisen sensaation voitettuaan voittomaalikisassa 2-1.

MM-kisoihin takaportin kautta, Venäjän ja Valko-Venäjän tilalle yhdessä Ranskan kanssa päässyt lilliputti oli tappiolla viimeiselle minuutille asti. Sitten se löi pelin 1-1:een pelattuaan ilman maalivahtia.

Jalonen sai rapaa

Maan eräs media, Idnes nimeltään kirjoitti yhdestä hämmästyksen aiheesta. Jalonen ei kuulemma tämän lähteen mukaan näyttänyt harmitusta, tai kritisoinut omiaan Itävalta-tappion jälkeen.

– Mitään tuollaista ei tapahtunut. Hän antoi lausuntoja, jotka eivät täsmänneet Tampereen katsomosta nähdyn kanssa, lähde väitti.

Suomalaisen kommenttien mukaan Tshekki-leirissä kuulemma pyritään pysymään positiivisina, kun tuo yksikin piste voi olla siivittämässä joukkueen puolivälieriin. Pisteestä jonkinlainen ilakoiminen oli kyseisen median mukaan kuulemma yllättävää.

– Uskoakseni huutaminen ei saa ketään pelaamaan paremmin. En huuda, Jalonen oli sanonut median mukaan.

Lehti vastasi tähän näin:

– Katsomosta tarkkailtuna jään tapahtumat muistuttivat turhan usein kaartelua ilman liekkiä tai yhtään merkkiä yrittämisestä.

Tshekki oli lohkossaan ennen keskiviikkoa neljäntenä. Itävalta ja Latvia kyttäsivät pisteen ja Norja kahden pinnan päässä.

Jalosen ryhmän osalta turnaus jatkuu torstaina kello 20.20 Latviaa vastaan eräänlaisessa kuolemanottelussa.