Leijonien joukkueenjohdon päätös valita Dallas Starsin järkälemäinen puolustaja Esa Lindell viimeisenä MM-kisajoukkueeseen on herättänyt keskustelua kiekkopiireissä.

Tarjolla viimeisen kisapassin saajaksi olisi ollut myös Boston Bruinsin kakkossentterinä vahvan kauden pelannut Erik Haula. Vaikka Leijonat eittämättä kaipaisi hyökkäykseensä lisää NHL-tason ratkaisuvoimaa, päätti Jalonen ottaa mukaan yhdeksännen puolustajan Lindellin muodossa. Leijonilla on lopullisessa MM-kisajoukkueessa näin ollen ainoastaan 13 hyökkääjää.

Haulaan ei tietojen mukaan oltu Leijonien tahoilta lainkaan yhteydessä miehen kauden päätyttyä (lue lisää täältä). Jalonen perustelee valintaansa Iltalehdelle:

– Sanotaan näin, että mietimme asiaa enemmän pelaajakohtaisesti. Mietimme enemmän pelaajan tasoa kuin sitä, mikä se pelipaikka on. Koemme, että Miro Heiskanen ja Lindell on sellainen parivaljakko… Suomen kaksi parasta puolustajaa. Olisi ollut aika tyhmää olla käyttämättä, Jalonen perustelee.

Starsin tähtikaksikko saapuu Suomeen torstaina. NHL-miljonäärien pelaaminen perjantaina Iso-Britanniaa vastaan on vielä epävarmaa.