Leijonat pelasi lauantaina iltapäivällä MM-kotikisojen toiseksi viimeisen ottelunsa alkulohkossa. Vastassa oli Itävalta. Matsi päättyi lopulta Suomen voittoon lukemin 3-0.

Vaikka loppulukemat eivät kovin suuret olleetkaan, pelillisesti Leijonat vei suurimmaksi osaksi ottelua mielin määrin. Päätöserässä Itävalta pääsi hieman paremmin myöskin rakentelemaan hyökkäyspeliään. Leijonat mätti jokaisessa erässä yhden maalin.

Leijonat sai otteluun salama-alun, kun jo ajassa 1:45 Valtteri Filppula avasi maalihanat. Hän sai Teemu Hartikaiselta syötön maalin takaa maalin eteen, josta hän sai viimeistellä vastustamattomasti lukemat 1-0:aan. Mikael Granlund sai osumaan kakkossyötön.

Toisessa erässä Mikko Lehtonen laukoi siniviivalta maalille ja lopulta Granlund pääsi lyömään irtokiekon sisään. Myös Hartikainen sai osumaan syöttöpisteen. Päätöserässä Toni Rajala laukoi vielä komeasti kiekon yläpesään pienestä kulmasta. Filppula saalisti osumaan syötön.

Jussi Olkinuora torjui jo turnauksen kolmannen nollapelinsä. Hänen tarvitsi torjua tänään 19 kiekkoa. Itävallan maalilla David Kickert joutui urakoimaan peräti 36 torjuntaa.

Näet Leijonien kaikki maalit alta.