HELSINKI/TAMPERE. Jääkiekon MM-kotikisataival jatkuu Leijonien osalta lauantaina toisella peräkkäisellä iltapäiväottelulla.

Suomi punnitsee Tampereella alkulohko B:n matsissa Itävallan, joka otti perjantaina yhden pisteen Latvialta taivuttuaan vasta voittomaalikisassa. Eräässä toisessa voittomaalikisassa Itävalta juhli, kun se kaatoi viikko sitten Tshekin 2-1.

Suomen pitää päävalmentaja Jukka Jalosen johdolla olla hereillä, jottei hänelle käy karijalosia. Kari Jalonen on Tshekki-luotsi.

Leijonien ketjut

Maalilla:
45 Jussi Olkinuora

Varalla:
35 Frans Tuohimaa

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Poissaolot/loukkaantumiset

Maalivahdeista Harri Säteri huilaa. Ville Pokka on yhä sivussa kokoonpanosta Esa Lindellin ja Miro Heiskasen saapumisen myötä. Hyökkäyksestä puuttuu turnauksessa jo pisteille yltänyt Jere Innala.

Kommentit pelin alla

– Kahdeksalla pakilla pelaaminen oli tänään (perjantain Iso-Britannia-pelissä) vähän erilaista kuin mihin on tottunut (NHL:ssä), Heiskanen sanoi.

– Samalla lailla koitetaan pelata – eli mihin on tottunut. Kaukalon koissa on eroja, saa aika paljon luistella tuolla. Se ei haittaa, tykkään.

– En hirveästi tiedä Itävallasta, muuta kuin (Thomas ja Michael) Rafflin veljekeset. En ole ihan hirveästi heidän pelejä seuranneet.

Seuraa näitä

Heiskanenhan sen sanoi. Thomas Raffl on yksi Itävallan kirkkaimmista tähdistä, ja nyt hänen saldo on 1+1. Joukkueen paras pistemies on Peter Schneider lukemin 2+4. NHL:ään kesällä ykköskierroksella varattava Marco Kasper (0+1) on ollut alati liukas ja pelottava kiekon kanssa. Leijonien pitää olla hereillä.

Näin näet ottelun

Ottelu on nähtävissä ilmaiskanavista MTV3:lla kello 16.00 alkaen. Suoran studiolähetyksen juontaa Teemu Niikko, asiantuntijoina toimivat liigavalmentajat Karri Kivi ja Oli Jokinen. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

C More Sport 1:n puolella lähetys alkaa MM-kisastudiolla kello 15.30. Kokoonpano on sama kuin Maikkarilla.