Sveitsiläissivusto HeShootsHeScoores paljastaa, että Sveitsin pääsarjaseura HC Ajoie on pestaamassa apuvalmentajakseen suomalaisen kiekkoikoni Petteri Nummelinin.

49-vuotias Nummelin on toiminut valmennushommissa edelliset neljä kautta. Ensin hän toimi TPS:n alle 18-vuotiaiden apuvalmentajana yhden kauden verran. Kolme viimeisintä kautta on sujunut puolestaan Norjassa Storhamarin joukkueessa, jossa hän on hoitanut niin ikään apuvalmentajan virkaa.

Sveitsi on Nummelinille tuttu maa, nimittäin pelaajaurallaan hän kiekkoili maassa kaikkiaan peräti 13 kautta edustaen HC Davosia sekä HC Luganoa. Hän kirjautti Sveitsin pääsarjassa komeat tilastot: 467 runkosarjaottelussa syntyivät pisteet 150+346=496 ja 101 pudotuspeliottelussa tehot 37+89=126.

Myös Ajoien urheilujohtajana toimiva Julien Vauclair on Nummelinille tuttu mies. Hän teki pelaajana pitkän uran Sveitsissä. Nummelin ja Vauclair pelasivat seitsemän kautta yhdessä Luganon riveissä.

Nummelin on pelaajauraltaan todellinen legenda Leijonista. Hän pelasi peräti 15 kertaa MM-kisoissa sekä kerran olympialaisissa. Palkintokaappiin kertyi maailmanmestaruus, neljä hopeaa, kaksi pronssia sekä olympiahopea.