The Athletic -sivusto on julkistanut listauksen valmentajista, jotka voisivat hypätä Dallas Starsin penkin taakse ensi kaudella. Stars irtisanoi viime viikolla päävalmentajansa Rick Bownessin.

Suomalaisittain The Athletic -sivuston listauksessa pisti heti silmään Jukka Jalosen nimi.

Leijonien päävalmentajaa pidetään ”kiinnostavana” vaihtoehtona peräti viiden suomalaispelaajan edustaman Starsin valmentajaksi.

– Jalosen nimi voi löytyä spekulaatioista Starsin uudeksi päävalmentajaksi. Suomalaisvalmentaja vaikuttaisi sopivalta henkilöltä Starsiin, jossa pelaa ”suomalaismafiaksi” kuvailtu joukko. Jalosella on myös meriittejä. Hän johdatti Suomen olympiakultaan 2022 sekä MM-kultaan keväällä 2019. Hän voitti myös hopeaa vuoden 2021 MM-kisoissa, The Athletic valaisi.

The Athleticin mukaan Jalosen kohdalla kysymys kohdistuu luonnollisesti suomalaisvalmentajan olemattomaan kokemukseen Pohjois-Amerikan kiekkoon.

Jalosen ohella ”kiinnostavat” vaihtoehdot kategoriaan nostettiin ruotsalainen Rikard Grönborg.

– Jalosen kohdalla tehdyt huomiot osuvat myös Grönborgiin. Hänellä on potentiaalia, mutta onko Starsin seurajohto valmis ottamaan riskiä? The Athletic kysyy.

Starsin kärkiehdokkaiksi sivusto nosti NHL:n pitkäaikaiset huippunimet Barry Trotzin, Peter DeBoerin sekä Paul Mauricen.