TAMPERE. Marko Anttila nousi torstai-iltana Suomen sankariksi, kun Leijonat kukisti MM-kisojen puolivälierissä Slovakian maalein 4-2.

”Mörkö”-lempinimeä kantava Anttila nosti ensin Suomen 0-2-tappioasemasta tasoihin kahdella osumallaan, mutta sekään ei riittänyt, sillä hän tarjoili vielä loistavan syötön 4-2-maaliin, joka jäi samalla ottelun viimeiseksi.

– Hyvät on fiilikset, kun pystyin auttamaan joukkuetta. Hieno jääkiekkoilta. Slovakia teki meille tämän vaikeaksi, mutta jostain löydettiin taas tie voittoon. Siitä voidaan olla ylpeitä, Anttila kommentoi medialle heti ottelun päätyttyä.

Anttilalla oli ottelun lopussa mahdollisuus saada hattutemppu täyteen, kun edessä oli tyhjä maali. Herrasmiehenä hyökkääjä ei kuitenkaan laittanut kiekkoa itse reppuun, vaan tarjoili syötön Saku Mäenalaselle, joka onnistui maalinteossa toista kertaa tässä turnauksessa.

– Ei niillä ”hatuilla” täällä paljoa tee. Ja sitä paitsi Saku on parempi laittamaan tyhjiin, kun minä, Mörkö perusteli ratkaisuaan.

Anttilan mukaan Mäenalanen oli jopa hieman vihainen siitä, ettei Leijonien varakapteeni halunnut ottaa hattutemppua tililleen.

– Noo… kai se oli vähän vihainen, kun mä en tehnyt ite. Mutta ei siinä sen kummempia. Hyvää peliä meidän ketjulta. Ollaan yritetty koko ajan parantaa ja saada hyökkäystehoja enemmän irti. Tänään myös onnistuttiin siinä, Anttila kehui.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen