Tshekki voittaa pronssimitalit MM-kisoissa vuosimallia 2022. Se kaatoi sunnuntaina maalirikkaassa pronssipelissä Yhdysvallat loppulukemin 8-4.

Ottelu näytti Yhdysvaltojen kannalta hyvältä avauserän jälkeen, kun se johti peliä ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen jo 3-1. Karson Kuhlman iski kaksi maalia ja Adam Gaudette yhden. Tshekin osumasta vastasi Jiri Cernoch.

Toisessa erässä nähtiin yksi täysosuma, kun Tshekki nousi maalin päähän. Jiri Smejkal vastasi kyseisestä maalista.

Päätöserässä Tshekki esitti uskomattoman nousun voittoon. Se teki reiluun kahteen ja puoleen minuuttiin peräti kolme maalia heti erän alkuun. Osumista kaksi viimeisteli David Pastrnak ja yhden Roman Cervenka. Tshekki kaunisteli erän loppupuoliskolla vielä lukemia, kun David Kampf iski kaksi maalia ja Pastrnak viimeisteli hattutemppunsa. Yhdysvallat osui vielä kertaalleen Thomas Bordeleaun toimesta.

Tshekin maalinsuulla aloitti ottelussa Karel Vejmelka, joka tykitettiin kuitenkin avauserän jälkeen vaihtoon. Hänet korvannut Ilves-vahti Marek Langhamer päästä kahden viimeisen erän aikana vain yhden maalin selkänsä taakse.

Suomalaispäävalmentaja Kari Jalonen luotsasi Tshekin välittömästi mitaleille. Tshekin edellinen mitali MM-kisoista oli niinkin kaukaa kuin vuoden 2012 kisoista eli kymmenen vuoden takaa, jolloin se voitti niin ikään pronssia. Kaikkiaan pronssimitali oli Tshekin MM-historian kuudes.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä Facebook-ryhmään Jääkiekon MM-kisat 2022.