Leijonien pelaajille ja päävalmentajalle maksetaan MM-kisoissa menestymisestä bonusrahoja.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi kisojen aikana Ilta-Sanomille, että MM-kultaa voittanut Leijonien 27 000 euroa. Leijonapelaajan tilille olisi tipahtanut hopeasta 12 000 euroa ja pronssista 8 000 euroa.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF on määritellyt bonusrahojen suuruuden.

–  IIHF:n kisoista maksama development fee ei ole pelkästään palkintoraha vaan kokonaiskorvaus myös kasvatus- ja kehitystyöstä. Meillä ei ole lupa kertoa development feen suuruutta, Nurminen kertoi bonusten taustoista.

Myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen saa kultabonuksen.

–  Päävalmentajalla on menestysbonus työsopimuksessa, mutta emme kerro työsopimuksen yksityiskohtia julkisuuteen, Nurminen kertoo.

IS:n mukaan Leijonille annettiin Pekingin olympiakullasta jaettavaksi 100 000 euroa. Leijonien MM-joukkueessa pelasi 17 olympiakultaa voittanutta pelaajaa. Näihin summiin ei ole laskettu mahdollisia henkilökohtaisia sponsoriosuuksia, mutta muutoksina vanhoihin aikoihin monet tupakkayhtiöiden kaltaiset sponsorit ovat joutuneet lopettamaan pelaajien tukemisen, joten sponsoriosuuksien summa ei nouse kovinkaan suureksi.

Liity tästä mukaan Suomen suurimpaan kiekkoaiheiseen Facebook-ryhmään Jääkiekon olohuoneeseen!