Tomi Lämsä on Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Jääkiekkoliitto vahvisti aiemmin urallaan Liigassa ja KHL:ssä päävalmentajana toimineen Lämsän kaksivuotisen sopimuksen tiistaina. Lämsä ottaa Nuorten Leijonien päävalmentajavastuun hoidettavakseen elokuussa pelattavien Nuorten MM-kisojen jälkeen. Vuoden vaihteesta elokuulle koronapandemian vuoksi siirretyissä kisoissa päävalmentajan tehtävää hoitaa Lämsän edeltäjä Antti Pennanen, jonka pesti Jääkiekkoliitossa päättyi virallisesti jo huhtikuun lopussa.

– Odotan todella innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen huippujääkiekon ja toki myös kansainvälisen jääkiekon parissa. Kyseessä on merkittävä rooli suomalaisessa jääkiekossa ja vastuullinen tehtävä, jonka otan vastaan nöyrin mielin, Lämsä kommentoi liiton tiedotteessa.

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä seurojen kanssa ja auttamaan nuoria kiekkoilijoita eteenpäin uralla.

42-vuotias Lämsä valmensi kuusi edellistä kautta KHL-seura Salavat Julajev Ufaa. Näistä kahdella viimeisellä mies toimi seuran päävalmentajana.