Leijonien MM-kultajoukkueen näkyvimpiin pelaajiin lukeutuneen Montreal Canadiensin Joel Armian vahvat otteet kotikisoissa ovat herättäneet muiden NHL-seurojen kiinnostuksen suomalaisen palveluksia kohtaan.

Canadiens yritti kaupitella vaisun runkosarjan pelannutta Armiaa jo NHL:n siirtotakarajalla, mutta tuolloin miehen massiivinen 3,4 miljoonan dollarin vuosipalkka vesitti siirron.

Montreal Hockey Now -sivuston toimittaja Jimmy Murphyn mukaan Armian MM-jäillä 10 peliin takomat tehot 5+3 sekä muutenkin valovoimaiset otteet ovat nostaneet 29-vuotiaan porilaisen osakkeita treidimarkkinoilla.

– Tietojeni mukaan hänet on huomattu muissa seuroissa ja mikäli Canadiens haluaa yhä kaupata hänet, parempaa ajankohtaa ei välttämättä ole enää tulossa, Murphy kirjoittaa.

Toimittajan mukaan Armiasta olisi tällä hetkellä saatavissa varsin houkutteleva vaihdokki siirtomarkkinoilta.

– Varausvuoro on hänen sopimuksensa huomioiden todennäköisin vaihtoehto. Heidän on ehkä otettava mukana paketissa myös pienemmän vuosipalkan sopimuksen omaava pelaaja, mikäli kyseessä on palkkakatto-ongelmissa oleva seura. Jos näin ei ole, Armiasta saatava vastine saattaisi olla jopa toisen tai kolmannen kierroksen varausvuoro, Murphy näkee.

Armian paluuta syksyllä Montrealiin pidetään monien asiantuntijoiden papereissa epätodennäköisenä. Suomalaislaiturin sopimus jatkuu vielä kolmen seuraavan kauden ajan, mutta kokoonpanoaan nuorentavan Habsin uskotaan hankkiutuvan eroon kokeneemmista rivimiehistään mahdollisimman pikaisella aikataululla.